Strona wykorzystuje pliki cookies, jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. W przypadku nie wyrażenia zgody nie jesteśmy w stanie zagwarantować pełnej funkcjonalności strony!

Apartament na wysokości : Davidclovers

na wysokości na wysokości via: dezeen

Apartament zaprojektowany przez Davidclovers z Hongkongu umiejscowione jest w wieży z widokiem na Victoria Harbor.

Projektanci mieli niełatwą barierę do pokonania podczas adaptacji pomieszczeń na to mieszkanie - niską kondygnację. Aby optycznie zwiększyć wysokość pomieszczeń zastosowali taki sam materiał na suficie co na podłodze. Wykonane charakterystyczne zagłębienia w części górnej, wyłożone parkietem oraz odpowiednio oświetlone, sprawiły wrażenie podwyższonej przestrzeni między podłogą a sufitem. Zostały one również wykorzystane do umiejscowienia nadmuchu od klimatyzacji.
Jak widać na zdjęciach, poprzez różne zabiegi, możemy wpływać na sztuczne zwiększanie, pomniejszanie naszej przestrzeni. Wszystko zależy od odpowiedniego doboru kolorów, materiałów oraz prawidłowo dobranego oświetlenia. Czasem warto zasięgnąć porad u projektantów, ponieważ to co wydaje nam się nie do przejścia, może okazać się tylko kwestią mądrego rozwiązania.

[fot. via: dezeen]

Masz pytanie/komentarz?


Twoje pytanie zostało wysłane.

Twój komentarz został wysłany.

Inspiracje


Wizualizacja prefabrykowanego domu letniskowego

Wizualizacja prefabrykowanego domu letniskowego

Wizualizacja prefabrykowanego domu letniskowego
Wizualizacja prefabrykowanego domu letniskowego

Wizualizacja prefabrykowanego domu letniskowego

Wizualizacja prefabrykowanego domu letniskowego

Biura architektoniczne
Rekomendowane przez Archimania.pl

O CZYM PISZEMY