Strona wykorzystuje pliki cookies, jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. W przypadku nie wyrażenia zgody nie jesteśmy w stanie zagwarantować pełnej funkcjonalności strony!

Nowoczesne cięcie klasyką we wnętrzu salonu fryzjerskiego wg projektu Goszczdesign

projekt salonu fryzjerskiego projekt salonu fryzjerskiego Adam Wlazły / Alabama

Jak biel i czerń – dwa główne kontrasty, tak rozmach i subtelność, klasyka i nowoczesność oraz wygoda i funkcjonalność – określają wnętrze salonu fryzjerskiego Atelier N.1 projektu Goszczdesign.

Atelier N.1 mieści się w zabytkowej kamienicy w centrum Warszawy. Powstanie salonu fryzjerskiego w tym miejscu wymagało wiele pracy, gdyż 100 – metrowy lokal pełnił wcześniej funkcję mieszkalną, jednak efekt końcowy był tego wart.

Przestrzeń rozmieszczona na planie prostokątnym jest prosta i otwarta, co daje poczucie ładu i harmonii. Wydzielono w niej stanowiska do pracy przy lustrach, do mycia głowy, poczekalnię i recepcję.
Biel i czerń to dwie podstawowe barwy salonu, jak można zauważyć nawiązujące do stylu Coco Chanel. Ten niepowtarzalny klimat wnętrza podkreśla, iż każdy gość jest kimś wyjątkowym, a standard usług jest tu na najwyższym poziomie. Klasyczne białe ściany wykończone sztukaterią unoszą się wysoko nad połyskującą czernią posadzki. Błyszczą też lustra z profilowanymi ramami, szklane szafki, recepcyjne biurko, chromowane elementy czy regał ze stali nierdzewnej będący autorstwa projektantki Goszczdesign. Tego wymaga styl nowoczesny, który jest bardziej techniczny i funkcjonalny. 
Klasyczną duszę tego wnętrza reprezentują już na wejściu bogato wykończona czarna sofa ze stolikiem. Nad nimi wiszą majestatycznie żyrandole wykańczane czarnymi kryształkami. Stylowa lampa króluje również w recepcji, gdzie gzymsowa rama obiega dynamicznie płaszczyznę ścian podkreślając nisze, w których sprytnie ulokowano półki na akcesoria kosmetyczne.

Wystrój wnętrza odgrywa ogromne znaczenie w biznesie - ma być jego wizytówką, podkreślać styl, charakter i profesjonalizm właścicieli. Współczesne klasyczne wnętrze według Goszczdesign doskonale odnajduje się w tej roli.

Powierzchnia: 100 m2
Rok realizacji: 2006
Adres salonu: Mikołaja Kopernika 13, 00-036 Warszawa

Więcej: Goszczdesign

Masz pytanie/komentarz?


Twoje pytanie zostało wysłane.

Twój komentarz został wysłany.

Inspiracje


Panel ścienny Wave

Panel ścienny Wave

Panel ścienny Wave
Panel Boug

Panel Boug

Panel Boug
Mapa nieba Strellas

Mapa nieba Strellas

Mapa nieba Strellas
Projekt domu DOM DLA CIEBIE 5

Projekt domu DOM DLA CIEBIE 5

Projekt domu DOM DLA CIEBIE 5
Projekt domu DOM DLA CIEBIE 4

Projekt domu DOM DLA CIEBIE 4

Projekt domu DOM DLA CIEBIE 4
Projekt domu DOM DLA CIEBIE 3

Projekt domu DOM DLA CIEBIE 3

Projekt domu DOM DLA CIEBIE 3
Projekt domu DOM DLA CIEBIE 2 W2

Projekt domu DOM DLA CIEBIE 2 W2

Projekt domu DOM DLA CIEBIE 2 W2
Projekt domu DOM DLA CIEBIE 2

Projekt domu DOM DLA CIEBIE 2

Projekt domu DOM DLA CIEBIE 2
Projekt domu DOM DLA CIEBIE 1 W4

Projekt domu DOM DLA CIEBIE 1 W4

Projekt domu DOM DLA CIEBIE 1 W4
Projekt domu DOM DLA CIEBIE 1 W3

Projekt domu DOM DLA CIEBIE 1 W3

Projekt domu DOM DLA CIEBIE 1 W3
Projekt domu DOM DLA CIEBIE 1 W2

Projekt domu DOM DLA CIEBIE 1 W2

Projekt domu DOM DLA CIEBIE 1 W2
Projekt domu DOM DLA CIEBIE 1

Projekt domu DOM DLA CIEBIE 1

Projekt domu DOM DLA CIEBIE 1
Model zdjęcie 3 - MEEKO

Model zdjęcie 3 - MEEKO

Model zdjęcie 3 - MEEKO
Model zdjęcie 2 - MEEKO

Model zdjęcie 2 - MEEKO

Model zdjęcie 2 - MEEKO
Model zdjęcie 1 - MEEKO

Model zdjęcie 1 - MEEKO

Model zdjęcie 1 - MEEKO

O CZYM PISZEMY