Strona wykorzystuje pliki cookies, jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. W przypadku nie wyrażenia zgody nie jesteśmy w stanie zagwarantować pełnej funkcjonalności strony!

Nowoczesne cięcie klasyką we wnętrzu salonu fryzjerskiego wg projektu Goszczdesign

projekt salonu fryzjerskiego projekt salonu fryzjerskiego Adam Wlazły / Alabama

Jak biel i czerń – dwa główne kontrasty, tak rozmach i subtelność, klasyka i nowoczesność oraz wygoda i funkcjonalność – określają wnętrze salonu fryzjerskiego Atelier N.1 projektu Goszczdesign.

Atelier N.1 mieści się w zabytkowej kamienicy w centrum Warszawy. Powstanie salonu fryzjerskiego w tym miejscu wymagało wiele pracy, gdyż 100 – metrowy lokal pełnił wcześniej funkcję mieszkalną, jednak efekt końcowy był tego wart.

Przestrzeń rozmieszczona na planie prostokątnym jest prosta i otwarta, co daje poczucie ładu i harmonii. Wydzielono w niej stanowiska do pracy przy lustrach, do mycia głowy, poczekalnię i recepcję.
Biel i czerń to dwie podstawowe barwy salonu, jak można zauważyć nawiązujące do stylu Coco Chanel. Ten niepowtarzalny klimat wnętrza podkreśla, iż każdy gość jest kimś wyjątkowym, a standard usług jest tu na najwyższym poziomie. Klasyczne białe ściany wykończone sztukaterią unoszą się wysoko nad połyskującą czernią posadzki. Błyszczą też lustra z profilowanymi ramami, szklane szafki, recepcyjne biurko, chromowane elementy czy regał ze stali nierdzewnej będący autorstwa projektantki Goszczdesign. Tego wymaga styl nowoczesny, który jest bardziej techniczny i funkcjonalny. 
Klasyczną duszę tego wnętrza reprezentują już na wejściu bogato wykończona czarna sofa ze stolikiem. Nad nimi wiszą majestatycznie żyrandole wykańczane czarnymi kryształkami. Stylowa lampa króluje również w recepcji, gdzie gzymsowa rama obiega dynamicznie płaszczyznę ścian podkreślając nisze, w których sprytnie ulokowano półki na akcesoria kosmetyczne.

Wystrój wnętrza odgrywa ogromne znaczenie w biznesie - ma być jego wizytówką, podkreślać styl, charakter i profesjonalizm właścicieli. Współczesne klasyczne wnętrze według Goszczdesign doskonale odnajduje się w tej roli.

Powierzchnia: 100 m2
Rok realizacji: 2006
Adres salonu: Mikołaja Kopernika 13, 00-036 Warszawa

Więcej: Goszczdesign

Masz pytanie/komentarz?


Twoje pytanie zostało wysłane.

Twój komentarz został wysłany.

Inspiracje


Mapa nieba Strellas

Mapa nieba Strellas

Mapa nieba Strellas
Projekt domu DOM DLA CIEBIE 5

Projekt domu DOM DLA CIEBIE 5

Projekt domu DOM DLA CIEBIE 5
Projekt domu DOM DLA CIEBIE 4

Projekt domu DOM DLA CIEBIE 4

Projekt domu DOM DLA CIEBIE 4
Projekt domu DOM DLA CIEBIE 3

Projekt domu DOM DLA CIEBIE 3

Projekt domu DOM DLA CIEBIE 3
Projekt domu DOM DLA CIEBIE 2 W2

Projekt domu DOM DLA CIEBIE 2 W2

Projekt domu DOM DLA CIEBIE 2 W2
Projekt domu DOM DLA CIEBIE 2

Projekt domu DOM DLA CIEBIE 2

Projekt domu DOM DLA CIEBIE 2
Projekt domu DOM DLA CIEBIE 1 W4

Projekt domu DOM DLA CIEBIE 1 W4

Projekt domu DOM DLA CIEBIE 1 W4
Projekt domu DOM DLA CIEBIE 1 W3

Projekt domu DOM DLA CIEBIE 1 W3

Projekt domu DOM DLA CIEBIE 1 W3
Projekt domu DOM DLA CIEBIE 1 W2

Projekt domu DOM DLA CIEBIE 1 W2

Projekt domu DOM DLA CIEBIE 1 W2
Projekt domu DOM DLA CIEBIE 1

Projekt domu DOM DLA CIEBIE 1

Projekt domu DOM DLA CIEBIE 1
Model zdjęcie 3 - MEEKO

Model zdjęcie 3 - MEEKO

Model zdjęcie 3 - MEEKO
Model zdjęcie 2 - MEEKO

Model zdjęcie 2 - MEEKO

Model zdjęcie 2 - MEEKO
Model zdjęcie 1 - MEEKO

Model zdjęcie 1 - MEEKO

Model zdjęcie 1 - MEEKO
Widok od tyłu - MEEKO

Widok od tyłu - MEEKO

Widok od tyłu - MEEKO

O CZYM PISZEMY